Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brazilia îi aduce un omagiu lui Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea triplului campion mondial

Brazilia îi aduce un omagiu lui Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea triplului campion mondial

Formula 1

Comentarii

Brazilia îi aduce un omagiu unuia dintre cei mai mari idoli ai săi, Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea pilotului de Formula 1.

Fanii triplului campion mondial (1988, 1989 şi 1991) sunt aşteptaţi pe tot parcursul zilei de 1 mai în faţa mormântului acestuia dintr-un cimitir din Sao Paulo, oraşul său natal, unde a fost înmormântat, la vârsta de 34 de ani, după tragicul său accident de pe circuitul de la Imola (Italia), pe 1 mai 1994.

Ca în fiecare an de la moartea sa, se organizează o cursă de alergare pe circuitul Interlagos, tot la Sao Paulo, unde a Senna a obţinut două victorii în finalul carierei, în 1991 şi 1993.

La televiziunile locale s-au înmulţit în ultimele zile programele care îl omagiază pe pilotul al cărui nume a fost atribuit mai multor străzi din Brazilia.

O expoziţie intitulată "Eu, Ayrton Senna da Silva - 30 de ani", se deschide miercuri la Rio de Janeiro, după ce a vizitat alte câteva metropole braziliene.

În această expoziţie, vizitatorii pot auzi vocea pilotului povestind momentele definitorii ale vieţii şi carierei sale folosind inteligenţa artificială.

Pe splendida plajă Copacabana, un loc emblematic al oraşului Rio, mulţi dintre cei care se plimbă îşi fac fotografii în faţa statuii din bronz a pilotului, care îl imortalizează pe Senna cu braţele ridicate, fluturând un drapel brazilian.

Dincolo de performanţele sportive, moştenirea regretatului pilot rămâne vie în Brazilia prin Institutul Ayrton Senna, care a fost recunoscut în 2004 de UNESCO pentru proiectele sale educaţionale destinate copiilor din cartiere defavorizate.

Fondat la şase luni după moartea pilotului, institutul precizează că de serviciile sale au beneficiat aproximativ 36 de milioane de elevi din 3.000 de oraşe braziliene.

Afla mai multe despre: senna 

viewscnt
Articole similare