Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu a văzut topul cu cei mai titraţi antrenori din istoria fotbalului: ”Sunt încă pe locul 2. Am acasă un trofeu în aur” | EXCLUSIV

Mircea Lucescu a văzut topul cu cei mai titraţi antrenori din istoria fotbalului: ”Sunt încă pe locul 2. Am acasă un trofeu în aur” | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Mircea Lucescu (78 de ani) este printre cele mai importante nume din istoria fotbalului românesc. Ca jucător a făcut parte din generaţia României ”Mexic 70”, iar ca antrenor a ajuns să fie unul dintre cei mai titraţi din istoria fotbalului mondial.

Mircea Lucescu a fost invitatul lui Dan Udrea în rubrica EuroCast 2024, o avancronică Orange Sport dedicată naţionalei României la turneul final de Campionat European din Germania. 

Pe parcursul acestui proiect, sunt invitaţi oameni care au făcut lucruri importante în ceea ce priveşte prezenţa României la ediţiile anterioare. Emisiunea poate fi urmărită, în exclusivitate, pe canalul nostru de YouTube.

Iar printre aceste personaje relevante este şi Mircea Lucescu. Moderatorul Dan Udrea i-a arătat reputatului tehnician o fotografie cu cei mai titraţi antrenori din istorie. Mircea Lucescu se clasa pe locul 3, cu 36 de trofee. Doar Sir Alex Ferguson (49) şi Pep Guardiola (37) au mai multe decât el.

Mircea Lucescu nu a fost de acord după ce a văzut topul: ””Sunt la egalitate cu Guardiola”

”Ia uitaţi aici. Cum comentaţi? Mie mi se pare realmente... Eu dacă aş fi în locul dumneavoastră, mi-aş face-o tablou. Serios. Compania în care sunteţi...”, a fost introducerea făcută de Udrea.

Mircea Lucescu a explicat că el are mai multe trofee în carieră. ”Il Luce” a punctat faptul că se iau drept titluri şi promovările de pe locul 1 pe care le-a reuşit cu Corvinul Hunedoara în România şi Brescia în Italia.

”Eu sunt încă pe locul 2, la egalitate cu Guardiola. Şi eu am 37 (n.r. de trofee). Sunt considerate titluri şi cele două victorii în campionatul Italiei de pe locul 1, promovările, şi la Corvinul Hunedoara, în Divizia B. Promovările nu de pe locul 2 sau 3, numai dacă ai câştigat titlul (n.r. de pe primul loc).

Eu am acasă un trofeu Top 11, în aur, dat de Federaţia Italiană, când am promovat (n.r. cu Brescia). Eram eu şi Marcello Lippi de partea cealaltă, care luase Serie A. Deci eu aveam 37.

Toţi îşi propun să câştige titluri, dar e atât de greu să le câştigi. Guardiola o să-i întreacă pe toţi dacă va continua în ritmul ăsta. Dacă nivelul ăsta de presiune care există în fotbal în momentul de faţă nu-l va afecta mental cum l-a afectat pe Klopp, pe Sacchi, se poate duce şi peste Ferguson.

Ei au avut avantajul de a lua tot timpul echipe mari. Ferguson a fost doar la Manchester United şi Aberdeen. La Guardiola, organizarea de joc e total diferită. Îţi dă senzaţia că nu poate pierde. Mourinho mizează pe jocul defensiv şi poate fi întâmplător sau nu. Guadiola atacă tot timpul”, a declarat Lucescu, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Ca antrenor, Mircea Lucescu şi-a legat numele de multe echipe. Şi-a început cariera la Hunedoara, în 1978, cu Corvinul, la doar 33 de ani. Le-a mai pregătit pe: Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bucureşti, Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Doneţk, Zenit, Dinamo Kiev, ca echipe de club, dar şi naţionalele României şi Turciei.

Top 10 al antrenorilor după numărul all-time de trofee câştigate în carieră:

  • Sir Alex Ferguson - 49
  • Pep Guardiola - 37
  • Mircea Lucescu 36
  • Valeriy Lobanovski - 30
  • Ottmar Hitzfeld - 28
  • Carlo Ancelotti - 27
  • Jose Mourinho - 26
  • Luiz Felipe Scolari - 26
  • Giovani Trapattoni - 23

Afla mai multe despre: mircea lucescutrofee mircea lucescusir alex fergusonpep guardiolajose mourinho 

viewscnt
Articole similare